No 15.aprīļa līdz 20.aprīlim Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālajā struktūrvienībā norisinājās pavāru nedēļas aktivitātes.
15.aprīlī pie pavāru profesijas pārstāvjiem viesojās bijušais mūsu skolas absolvents un tagadējais suši meistars Viktors Pečenijs. Viņa vadībā jaunieši gatavoja divu veidu suši, karsto un auksto. Kā jaunieši atzina, tas bija ļoti interesanti un noderīgi, jo daudzi jau sen vēlējās iemācīties. Daži pat atzina, ka gatavošot mājās, jo esot ļoti garšīgi.
16. aprīlī pie mums viesojās arī mūsu skolas absolvents Andis Uga Lasmanis. Viņš jauniešiem pastāstīja savu pieredzi par pavāra karjeras uzsākšanu un pieredzi dažādos ĒU. Kopā ar jauniešiem pagatavoja pīles krūtiņu ar karamelizētiem burkāniem un skābo ķiršu mērci. Kā jau zināms pīles krūtiņai ir specifiska garša un īss pagatavošanas laiks, protams, jaunieši par to bija sajūsmā, ka tik ātri un vienkārši var pagatavot restorāna līmeņa ēdienu. Daudzi atzina, ka nekad nebija šādu ēdienu ēduši un gatavojuši.
17. aprīlī pie mums viesojās LBTU pārstāve Renāte Silakalne, kas jauniešiem pastāstīja par izglītības iespējām pēc tehnikuma absolvēšanas. Bija jaunieši, kas izrādīja lielu interesi un uzdeva dažādus sev interesējošus jautājumus, piemēram, par stipendijas iegūšanu, studiju ilgumu, budžeta vietām utt.
18. aprīlī. Visi pavāru grupas pārstāvji devās izglītojošā ekskursijā uz Rīgu, kur apmeklēja savas nozares uzņēmumus. Tai skaitā bija “Augļu serviss”, kur pastāstīja par dažādu augļu/dārzeņu uzglabāšanu un to piegādi uz ĒU. Tad sekoja “Gemoss”, kur Ina Poliscenko pastāstīja par jaunākajām iekārtām un jauniešus iedrošināja piedalīties dažādos konkursos, lai sevi pilnveidotu. Protams apmeklējām arī Gemosa kafijas studiju. Kafijas studijā Kārlis Lībeks jauniešus iepazīstināja ar kafijas tendencēm, to viediem, iekārtām un iemācīja pagatavot labu kafiju => drosminieks Rihards Beitiņš, kas gatavoja un arī atzina, ka viņam tas ļoti patika. Arī pārējiem jauniešiem bija vērojama acīs dzirkstelīte un smaids sejā. Atpūtas kompleksā “Lido” izglītojamie iepzina tā konceptu un ēdienu sortimentu, protams, arī paši nobaidīja šī ĒU piedāvātos ēdienus.
20. aprīlī pavāru profesijas nedēļa noslēdzās un šajā dienā jauniešiem bija iespēja apmeklēt Vimbu svētkus un piedalīties vimbu kūpināšanā.
Kopumā profesiju nedēļa pagāja radoši un jaunieši atzina, ka daudz ko uzzināja jaunu un radīja interesi turpināt izzināt šo nozari, lai veiksmīgi varētu darboties ēdināšanas jomā pēc skolas absolvēšanas.
Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma
Saulaine 12, Rundāles pagasts,
Bauskas novads, LV-3901
Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība
Izstrādātājs: SIA "Latvijas Tālrunis"