2025. gada 27. janvāris
"Pavāru nedēļa" skolā tika organizēta tā, lai būtu ļoti aizraujoša un izglītojoša pieredze gan skolēniem, gan skolotājiem. Atskatīsimies uz piedzīvotu nedēļas garumā: Aizsākās ar lekciju , "Mūsdienīgas tendences ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā", kur tika aicinātas lektores no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, kuras arī iepazīstināja par tālākizglītības iespējām augstskolā. Ēdienu gatavošanas meistarklase : Audzēkņi tika sadalīti grupās un tika sniegta iespēja pagatavot pastu kopā ar Artūru Leimani , Kasparu Krūz i un Rūdolfu Rauzu. Mācību laboratorija kņudēja, nozares profesionāļiem bija ko iesprigt, vienlaicīgi strādājot ar tik daudz darba rokām virtuvē, bet process un gala rezultāts ļoti baudāms. Pavāru konkurss : No katra pavāru kursa tika izvirzīti divi labākie audzēkņi, kuriem noteiktā laikā pēc izvilktas biļetes tika jāpagatavo pamatēdiens iekļaujot arī produktu, kurš atradās "melnajā kastē" , šajā reizē, tas bija zilais kāposts. Žūrijas komisija izvērtēja ēdienus un noteica vietu sadalījumu.Pirmo vietu ieguva 3. kursa pavāru komanda, Aleks Tauriņš un Anna Dolgiļeviča. Ekskursija : kur visi skolas pavāru kursi devās uz marmelādes ražotni "Konfelāde" , kultūras devu smēlās, Rīgas pilī, gastronomisko baudījumu guva Āgenskalna tirg ū. 5 . Tikšanās ar pavāru : Lai radītu priekštatu kā aizsākās profesionālā karjera nozarē, tika uzaicināts uz skolu John Shef's Hall restorāna šefpavārs, Kristaps Sīlis, kurš dalījās ar savu dzīves ceļu profesionlajā izaugsmē un mudināja jauniešus izvēlēto turpināt. Paldies skolotājai, Adrijai Sovānei un Evitai Zviedrei par iegultīto darbu audzēkņu pilnveidē !